Umělecké projekty pro malé kutily | Názor

A jsem tu zas!

Když jsem dostala od neskutečně milé Hanky z megaknih e-mail, zda nemám zájem o recenzní výtisk knihy s podtitulkem Zábavný způsob, jak mohou děti tvořit s dospělými, samozřejmě jsem se hned nadchla.

Jako učitelka pracovní a výtvarné výchovy stále hledám novou inspiraci a věřila jsem, že mi ji tato kniha přinese.

Continue reading “Umělecké projekty pro malé kutily | Názor”

Jak začít na vysoké

Výsledek obrázku pro university meme

Blíží se podzim a s ním i nástup do školy. Základky a střední nastupují už za pár dní, zatímco vysokoškoláci mají dva (někteří až šest) týdnů k dobru.

A vyplašení prváci zrovna teď googlí o sto šest, jak na vysoké uspět, co je čeká, jak se udržet… Ideálně jak přežít a být úspěšný.

Výsledek obrázku pro university meme

Continue reading “Jak začít na vysoké”

Na obtíž | Názor

Nebudeme si lhát, s Colleen mám obtížný vztah. Trápila mě, hodně. Pořád jsem ji musela porovnávat s Lenkou Lanczovou, která je moje modla psaní romantických příběhů, ale pořád jsem si s ní nějak nesedla. A pak jsem asi po čtyřech letech znovu vyzkoušela přečíst Bez naděje. Nesedla mi, opět. Měla jsem problém, ale už to bylo o chlup lepší. Tak jsem vyzkoušela Možná jednou a beznadějně se zamilovala

To byl nakonec i důvod, proč jsem megaknihám napsala, jestli bych nemohla na recenzi dostat Na obtíž. A jak vidíte, dostala jsem.

Continue reading “Na obtíž | Názor”

Duben 2019 | Knihy

Duben byl na knihy hojný, jelikož jsem si uhnala zánět šlach. Denně se učit 8 hodin není očividně to správné pro mou ctěnou pravačku, takže jsem měla ortézu a nemohla nic dělat. Nucené volno jsem tedy využila ke čtení. Celkem jsem tedy přečetla 13 knih, což dohromady činí 4 266 stránek. Není to mnoho, ale zas mě to ve čtecí výzvě posunulo o řádný kus dál.

Continue reading “Duben 2019 | Knihy”