The Fantasy Tropes Tag

V blogerské skupině na mě vykoukl zajímavý obrázek, který vidíte nahoře. Mrkla jsem na blog a nechala se inspirovat. Pojďte se pokochat.

ZTRACENÁ PRINCEZNA – Kniha/série, o kterou jsi během čtení ztratila zájem

Většinou se snažím všechny knihy dočíst, jen málokdy se mi stává, že to odložím. A po velkém boomu knihy Šest vran jsem po ní také sáhla. Zdálo se to skvělé, milé a přesně téma, které by mě mohlo zajímat! No… Tak jsem si knihu nadělila k Vánocům. Rozečetla, dychtivě a nadšeně. Držela se asi šedesát stran. A knihu odložila. Protože se to fakt nedalo, vůbec mě to nezaujalo, naopak mě to šíleně nudilo. Tak třeba jindy.

RYTÍŘ V ZÁŘIVÉM BRNĚNÍ – Populární kniha/série, jejíž čtení jsi si užila

Populárních a populárnějších sérií, které jsem si užila, je hrozně moc. Bála jsem se spousty knih, ovšem stalo se vážně minimálně, že bych knihu odložila. A co je tedy to, co jsem si neskutečně užila? Mým favoritem asi bude série o Lovcích stínů. A jelikož si z těch tří musím vybrat jen jednu, volím Temné lsti. 

STARÝ MOUDRÝ KOUZELNÍK – Autor, který tě fascinuje svým psaním

Autor navozující fascinaci je ten, na nějž zároveň sedí pojmenování starý moudrý kouzelník. Bez všech rozpaků to bude Terry Pratchett, všechna čest jeho památce. Tento spisovatel byl neskutečně úžasnou osobou. Jeho světy jsme s přítelem rozebírali neustále kolem dokola a jsme schopni o Zeměploše debatovat hodiny. Klobouk dolů.

SLEČINKA V NOUZI – Nedoceněná postava, která by měla dostat větší prostor

Ufff! Tak tohle je neskutečný oříšek. Nevím, vážně nevím, na první dobrou mě nikdo nenapadá, což už samo o sobě je podezřelé. Ale myslím, že nakonec se touto slečinkou stává Newt ze série Labyrint. Je to neskutečně úžasný kluk a přijde mi silně nedoceněný. A samozřejmě málo spárovaný s Thomasem! 

MAGICKÝ MEČ – Magický předmět/schopnost, který by si chtěla vidět co nejméně

Ewh. Poslední dobou se všude objevuje magická schopnost všechno vím, všechno znám. Té bych se nejradši vyvarovala úplně, no.

HLOUPÝ ZÁPORÁK – Fráze, u které protáčíš panenky

„Nesnáším ho, ale ty jeho oči…”

„Srdce se jí splašeně rozbušilo…”

„Kolena měkla, srdce se zastavilo.”

Bla bla bla a ještě jednou bla. Myslím, že víc k tomu není třeba.

NEZKROCENÝ DRAK – Magická bytost, kterou bys chtěl/a jako domácího mazlíčka

Takových je! Nejvíc bych brala samozřejmě jakéhokoliv magického tvora ze světa Harryho Pottera, protože je HP moje srdcovka, ale když se nad tím zamyslím… Zavazadlo je tou pravou volbou, kterou uznávám!

VYVOLENÝ – Kniha/série, která tě vždy bude bavit

Těch je. Opět. Rozhodně Harry Potter, mohu vzít jakoukoliv knihu, otevřít ji kdekoliv, a hned se chytím. Také série Labyrint, všechny série o Lovcích stínů, ale… Taková, která mě vždy, vždy, bude bavit? Magisterium. 

A co vy a vaše odpovědi na tento tag? Určitě mi pošlete link do komentáře, ráda si počtu!

One Reply to “The Fantasy Tropes Tag”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *